Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران و روسیه به عنوان شرکای تجاری قدیمی در دیدارها و نشست های متعددی که داشته و دارند بر لزوم توسعه روابط اقتصادی تاکید دارند و در این مسیر قرار است مسکو همکاری های جدید صنعتی-معدنی خود با تهران را آغاز کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ساخت ۸ واحد جدید برق هسته‌ای، تقویت بنیه دفاعی ایران، موافقت دو کشور برای جابه‌جایی ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز، همکاری‌های دو کشور برای پایان دادن هرج‌ومرج ناشی از دخالت نیروهای خارجی در سوریه، همکاری‌های منطقه‌ای در آسیای مرکزی و قفقاز، همسویی مواضع دو کشور در مسائل افغانستان و عراق و نظر مشترک دو کشور در مورد اصلاح نظام نوین جهانی از جمله همکاری‌های نوین ایران و روسیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مقامات دو کشور در راستای توسعه روابط تجاری دیدارهایی با یکدیگر داشته اند و بر این اساس اواسط فروردین ماه «علی لاریجانی»، رییس مجلس شورای اسلامی در حاشیه اجلاس بین المجالس جهانی (IPU) در دوحه قطر با «ویچسلاو والوودین»، رئیس مجلس دومای روسیه دیدار و گفت وگو کرد.

 

 رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار درخصوص همکاری های دوجانبه بین دو کشور عنوان کرده بود: لازم است برای عملیاتی شدن همکاری های ایران و روسیه جلسات مشترکی با حضور نمایندگان قوه مجریه با میزبانی ایران برگزار شود.

 

ویچسلاو والوودین رئیس مجلس دومای روسیه نیز با اشاره به روابط سازنده دو کشور به ویژه روابط پارلمانی ایران و روسیه، توافق نامه های همکاری مشترک میان دو کشور را بسیار مهم و راهبردی ارزیابی و اظهار کرد: این همکاری ها باید در ملاقات های مشترک طرفین با حضور دستگاه های اجرایی پیگیری و عملیاتی شود و ما قطعاً از این مسئله استقبال می کنیم.

 

 حالا در ادامه تعاملات تجاری میان تهران و مسکو وزیر صمت با رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه دیداری داشت. «رضا رحمانی» در نشست با رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه که با حضور فعالان اقتصادی برای بررسی راهکار‌های صادرات به روسیه برگزار شد، گفت: «توسعه صادرات به کشور‌های همسایه اولویت سال ۹۸ است و ایران آمادگی دارد همکاری‌های جدید اقتصادی و تجاری در رشته‌های مختلف صنعتی و معدنی را با روسیه آغاز کند. در رشته‌های معدنی و همچنین سایر صنایع آمادگی داریم تا با معرفی توانمندی‌ها و پتانسیل‌های طرفین، همکاری‌های متقابل داشته باشیم

 

شاتا به نقل از وزیر صنعت، معدن و تجارت آورده است: «شرکت‌های ایرانی آمادگی همکاری مشترک دارند و امکان، گسترش و تعمیق ارتباطات و مراودات تجاری وجود دارد

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین بر همکاری مشترک دو کشور در حوزه صادرات، تاکید کرد و گفت: گسترش صادرات با کشور‌های همسایه و پیدا کردن نقاط صادراتی جدید از اولویت‌های ما در حوزه تجارت است.

 

رییس اتاق مشترک ایران و روسیه نیز در این دیدار با تاکید بر گسترش همکاری‌های متقابل، تصریح کرد: از برنامه‌های جدید همکاری میان دو کشور استقبال می‌کنیم.

 

وی همچنین تکمیل و نهایی شدن توافقات و تفاهم نامه‌های منعقد شده را مورد تاکید قرار داد و گفت: مطمئنا رفع مشکلات انتقال ارزی میان دو کشور به تسریع این پروژه‌ها کمک شایانی خواهد کرد.

 

یادآور می شود: اساسی ترین کالاهای صادر شده از روسیه به ایران و درصد سهم آن در حجم صادرات در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ و معادل آن در مدت زمان مشابه در سال ۲۰۱۷ میلادی به شرح زیر است:

 

محصولات خوراکی و کشاورزی ۵۴.۴۶ درصد از حجم کل صادرات روسیه به ایران را تشکیل می دهد در حالی که در مدت زمان مشابه در سال گذشته ۴۲.۷۵ درصد را شامل می شد. - ماشین آلات، تجهیزات و لوازم حمل و نقل ۱۴.۸۹ درصد از مجموع کل صادرات روسیه به ایران را شامل می شود و رقم این شاخص در مدت زمان مشابه در سال گذشته شامل ۱۰.۸۸ درصد بود.

 

محصولات چوب و کاغذ ۱۳.۴۲ درصد از مجموع کل صادرات روسیه به ایران را شامل می شود و میزان این شاخص در مدت زمان مشابه در سال گذشته ۱۹.۶۸ درصد بوده است. - فلزات و سازه های فلزی ۱۱.۶۲ درصد از مجموع کل صادرات روسیه به ایران را شامل می شود و رقم این شاخص در مدت زمان مشابه سال گذشته میلادی ۲۰.۱۲ بوده است.

 

محصولات صنایع شیمیایی ۲.۸۵ درصد از مجموع کل حجم صادرات روسیه به ایران را تشکیل می دهد و میزان این شاخص در مدت زمان مشابه سال گذشته میلادی ۵.۵۳ درصد بود. همچنین اساسی ترین مواد صادر شده از ایران به روسیه و درصد سهم آن در حجم صادرات در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ و معادل آن در مدت زمان مشابه در سال ۲۰۱۷ میلادی به شرح زیر است:

 

محصولات خوراکی و مواد اولیه کشاورزی ۷۷.۳۷ درصد از مجموع واردات روسیه از ایران و رقم این شاخص در مدت زمان مشابه در سال گذشته ۶۷.۴۷درصد بوده است. فلزات و سازه های فلزی ۱۱.۶۰ درصد از مجموع واردات روسیه از ایران و رقم این شاخص در مدت زمان مشابه در سال گذشته ۱۹.۵۳ درصد بوده است.

 

محصولات صنایع شیمیایی ۷.۴۷ درصد از مجموع واردات روسیه از ایران را شامل می شود و رقم این شاخص در مدت زمان مشابه در سال گذشته ۷.۶۷ درصد بوده است. ماشین آلات و تجهیزات ۱.۱۰ درصد از مجموع واردات روسیه از ایران و محصولات و مواد معدنی ۰.۶۱ درصد بوده و ارقام شاخص های این کالاها در سال گذشته به ترتیب ۱.۷۴ و ۱.۶۲درصد بوده است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: روز قدس راهپیمایی روز قدس معامله قرن خبرگزاری شبستان فلسطین مسجد طرح معامله قرن قدس بیرجند صنایع و معادن ایران روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۱۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش پانصد و ۳۰ هزار میلیارد تومانی دانش بنیان‌ها/صادرات فناوری ۳ برابر شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آئین افتتاحیه سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس، وزیر آموزش عالی، علم و فناوری کشور زیمباوه و تعدادی از مسئولان اجرایی ‌نمایشگاه اینوتکس برگزار شد.

روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در این مراسم گفت: نمایشگاه اینوتکس، فرصتی برای نمایش قدرت و توانایی شرکت‌های دانش‌بنیان و‌ تیم‌های خلاق کشور است.

دهقانی ادامه داد: خبر خوش این است که امسال، میزان فروش محصولات دانش‌بنیان کشور بالغ بر ۵۰۰ و سی هزار میلیارد رسیده است و حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش‌بنیان رئیس‌جمهور، افزود: امسال، صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان حدود سه‌برابر افزایش یافته  و طبق آمار گمرک به ۲ ونیم میلیارد دلار رسیده است.

وی بر همکاری‌های بین‌المللی ایران با کشورهای دیگر تاکید کرد و گفت: درحال حاضر، ایران قابلیت همکاری‌های گسترده بین‌المللی با قطب‌های فناوری دنیا را دارد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت پارک فناوری پردیس به‌عنوان «بهشت فناوری منطقه» گفت: پارک فناوری پردیس باید به «هاب همکاری مشترک با کشورهای همسایه» برای همکاری‌های فناورانه تبدیل شود.

دهقانی اشاره کرد: در حال‌حاضر، کشورهای روسیه، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و زیمباوه برای همکاری‌های فناورانه با ایران، اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی در‌ادامه افزود: راه‌اندازی و تاسیس شهرک نخبگانی فناورانه و  تمام‌عیار در‌ پارک فناوری پردیس از جمله برنامه‌های مهم است که امسال کلید خورده و در آینده نزدیک عملیاتی می‌شود.

دهقانی با تاکید بر آمادگی‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: پارک فناوری پردیس، قابلیت تبعیت از بند ۱۳ و ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان را دارد و می‌تواند در سال‌های آینده به شهر نوآوری تبدیل شود.

وی با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: ما در برنامه ششم توسعه قول دادیم که تعداد ۶ مرکز ملی آفرینش فناوری راه‌اندازی شود اکنون با ظرفیت پذیرش نخبگان کشور آماده به فعالیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور گازی
  • افزایش ۶۵ درصدی صادرات سیر/ روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک
  • پروژه پایانه صادرات و ترانزیت در بوشهر ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • تسهیل در مرزها به افزایش صادرات به افغانستان منجر می‌شود
  • فروش پانصد و ۳۰ هزار میلیارد تومانی دانش بنیان‌ها/صادرات فناوری ۳ برابر شد
  • ۵ طرح صنعتی و معدنی خراسان جنوبی، آماده کلنگ‌زنی است
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی